top of page

BULGUR - NUGGET SALADE

 

ingrediënten

1 doos Fry’s chicken style nuggets

200g verse basilicumbladeren

2 kopjes bulgur tarwe gekookt volgens de instructies van het pakje 

6 middelgrote worteltjes, geraspt

250g sluimerwten, diagonaal in plakjes gesneden

500 g butternut, in blokjes van 2 cm gesneden

5 ml chilipoeder

70 ml olijfolie

5 ml Dijon-mosterd

30 ml appelciderazijn

10 ml suiker

Een handvol koriander

Zout peper

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 ° C

Meng 60 ml olijfolie, mosterd en appelcider, azijn en suiker.

Kruid goed en zet opzij. 

Kook de chicken style nuggets volgens de instructies op de verpakking. 

Plaats de butternut in een braadslede, besprenkel met 10 ml olijfolie,

breng op smaak met zout, peper en chilipoeder en bak ze 35 minuten

of tot ze goudbruin zijn. 

Snijd elke nugget doormidden. Meng samen de bulgur-tarwe, sluimerwten, wortel, butternut, nuggets, koriander, basilicumblaadjes

en dressing.

Bulgur - Nugget Salade .jpg
bottom of page