BULGUR - NUGGET SALADE
ingrediënten
1 doos Fry’s chicken style nuggets
200g verse basilicumbladeren
2 kopjes bulgur tarwe gekookt volgens de instructies van het pakje
6 middelgrote worteltjes, geraspt
250g sluimerwten, diagonaal in plakjes gesneden
500 g butternut, in blokjes van 2 cm gesneden
5 ml chilipoeder
70 ml olijfolie
5 ml Dijon-mosterd
30 ml appelciderazijn
10 ml suiker
Een handvol koriander
Zout peper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C
Meng 60 ml olijfolie, mosterd en appelcider, azijn en suiker.
Kruid goed en zet opzij.
Kook de chicken style nuggets volgens de instructies op de verpakking.
Plaats de butternut in een braadslede, besprenkel met 10 ml olijfolie,
breng op smaak met zout, peper en chilipoeder en bak ze 35 minuten
of tot ze goudbruin zijn.
Snijd elke nugget doormidden. Meng samen de bulgur-tarwe, sluimerwten, wortel, butternut, nuggets, koriander, basilicumblaadjes
en dressing.
