SOEP MET BRAAI STYLE SAUSAGES

 

ingrediënten

1 doos Fry’s Braai Style Sausages, elk in 4 stukken gesneden

30 ml olijfolie

1 grote ui fijngesneden

2 teentjes knoflook geplet

6 wortels in plakjes

4 aardappelen geschild en in blokjes van 3 cm gesneden

3 grote stengels bleekselderij fijngesneden + 1 kop bleekselderijblaadjes 

400g gepelde tomaten

800 ml groentebouillon

1 rode chili fijngehakt

Middelgrote butternut geschild

Olie om te frituren

Zout peper

 

Bereiding

Verwarm de olie voor frituren. 

Verhit de olijfolie in een grote pan, bak de uien gedurende 3 minuten en voeg dan de knoflook, peper, selderij en wortels toe, kook nog 3 minuten. Voeg de aardappelen, de tomaten in blik en de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes koken. 

Schil lange reepjes butternut en frituur 3-4 minuten of tot ze donker goudbruin zijn. Laat deze afdruipen op keukenpapier en breng op smaak met zout.

Controleer de smaak van de soep en voeg de Fry’s braai style sausages toe, laat nog 10 minuten sudderen. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

+32 (0)472 79 66 64