SOEP MET BRAAI STYLE SAUSAGES
ingrediënten
1 doos Fry’s Braai Style Sausages, elk in 4 stukken gesneden
30 ml olijfolie
1 grote ui fijngesneden
2 teentjes knoflook geplet
6 wortels in plakjes
4 aardappelen geschild en in blokjes van 3 cm gesneden
3 grote stengels bleekselderij fijngesneden + 1 kop bleekselderijblaadjes
400g gepelde tomaten
800 ml groentebouillon
1 rode chili fijngehakt
Middelgrote butternut geschild
Olie om te frituren
Zout peper
Bereiding
Verwarm de olie voor frituren.
Verhit de olijfolie in een grote pan, bak de uien gedurende 3 minuten en voeg dan de knoflook, peper, selderij en wortels toe, kook nog 3 minuten. Voeg de aardappelen, de tomaten in blik en de bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Breng aan de kook en laat 40 minuten zachtjes koken.
Schil lange reepjes butternut en frituur 3-4 minuten of tot ze donker goudbruin zijn. Laat deze afdruipen op keukenpapier en breng op smaak met zout.
Controleer de smaak van de soep en voeg de Fry’s braai style sausages toe, laat nog 10 minuten sudderen.
