top of page

Waar is vegan voeding te vinden ?

 

Er inmiddels zijn vegan alternatieven voor zowat alles wat je kent uit de normale consumptie. Maar ze zijn zelden in de supermarkt te verkrijgen. Vrijwel in alle merken van vegetarische vleesvervangers die u er zal vinden, wordt ei nog steeds als bindmiddel gebruikt.

Wil je echt strikt vegan producten, dan kan je best één van de winkels in ons adressenbestand contacteren. Zij gaan u advies en een aanbod in vegan voeding kunnen geven.

Hoe kies je in een winkel voor welk product ?

Let op : slechts een klein percentage van de vleesvervangers die je in de grootwarenhuizen of bio-winkels zal vinden is strikt vegan en dus volledig plantaardig. Zo'n 90 % van de producten zijn vegetarisch. Dit heeft meestal te maken met het feit dat ei als bindmiddel niet zo makkelijk te vervangen is.

 

Fry's Family Food heeft met 25 jaar ervaring, de expertise om producten te ontwikkelen die volledig vegan zijn. Maar toch blijven deze producten goed bij bv bewaring in een bain marie, gaan ze niet opzwellen, uit elkaar vallen, ed. Krijg je in een restaurant, ziekenhuis of foodtruck Fry's FF geserveerd, dan weet je met zekerheid dat het zuiver plantaardig is. Vraag expleciet naar het merk, als je graag zeker wil zijn.

 

Het Europese teken voor vegetarisch of vegan is erg gelijkend. Men moet al zeer aandachtig het logo bekijken om zeker te zijn dat het vegan is. Het internationale logo is de zonnebloem. Dit wordt enkel gebruikt voor volledig plantaardige producten.

bottom of page